Ψητό Χοιρινό με μαύρη Μπύρα!!!

  Έχει γίνει το αγαπημένο ψητό, φουρνιστό  (όπως και να το λέμε) της οικογένειας, φίλους, γνωστούς το τιμούν όλοι και χαίρομαι να βλέπω τη χαρά τους σε κάθε μπουκιά.
Η ιδιαιτερότητες που έχει, είναι...
η γλυκοπατάτα και το τζίντζερ, γεύσεις όχι πολύ συνηθισμένες άλλα του δίνει κάτι το διαφορετικό.
Είναι εύκολο χωρίς να σας παιδέψει πολύ, η περισσότερη δουλεία θα την κάνει ο φούρνος και εδώ είναι το θέμα, θέλει πολύ αργό ψήσιμο, να ανακατευτούν όλες οι γεύσεις, τα αρώματα των μπαχαρικών και το κρέας να μαλακώσει τόσο ώστε να μην χρειαστεί ούτε μαχαίρι για να το κόψετε. Με λίγα λόγια.... ένα αριστούργημα.



Υλικά
Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά
500 ml μαύρη μπύρα
3 μέτριες γλυκοπατάτες χοντροκομμένες
3-4 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε τέταρτα
1 μικρό κομμάτι τζίντζερ
4-5 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές μουστάρδα
4 κουταλιές μέλι
1 κουτάλια ξερό ή φρέσκο θυμάρι
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση
 Πλένετε καλά το κρέας, στεγνώστε το με απορροφητικό χαρτί, κάντε ανοίγματα σε όλο το κρέας με ένα μυτερό μαχαίρι και βάλτε μέσα από ένα κομμάτι σκόρδο.
 Βάλτε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και από τις δυο πλευρές του κρέατος, προσθέστε τη μπύρα

 Τρίψτε με τα χέρια το θυμάρι πανω στο κρέας, βάλτε το μέλι και
 τι μουστάρδα, εδώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χέρι σας για να απλώσετε καλά όλο το μείγμα
 πάνω στο κρέας, σαν ένα απαλό μασάζ.
σκεπάστε το ταψί με ένα κομμάτι λαδόκολλα και από πάνω αλουμινόχαρτο, βάλτε το στο φούρνο στους 150 βαθμούς (εγώ χρησιμοποιώ αέρα) και ψήστέ το για 2 ώρες. (μπορείτε να το βάλετε σε γάστρα)
 ξεσκέπαστε το και προσθέστε τις γλυκοπατάτες το τζίντζερ και τα κρεμμύδια, σκεπάστε ξανά, ψήστε το άλλες 2 ώρες, το τελευταίο μισάωρο ξεσκέπαστε το και με ένα κουτάλι ρίξτε πάνω στο κρέας λίγο από το ζουμί για να πάρει ωραίο χρωματάκι.
 Βγάλτε από το ταψί το κρέας και τα λαχανικά, θα δείτε ότι έχει μείνει αρκετό ζουμί και το κρέας θα έχει βγάλει όλο του το λίπος, βάλτε το σε ένα μικρο κατσαρολάκι και βράστε το για 5-10 λεπτά να δέσει και ρίξτε το πάνω από το κρέας.

Βάλτε τη πιατέλα στη μέση του τραπεζιού και απολάψτε το μαζί με τους αγαπημένους.
Καλή Όρεξη και
Καλη Επιτυχία... Dianita!!!
Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια: