ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ!!!

Φανταστική μανιταρόσουπα, με ένα είδος μανιταριών, τα πλευρώτους που μου θυμίζουν τα παιδικά μου χρόνια.  Τότε που ο πατέρας μου έφευγε νωρίς το πρωί και επέστρεφε με μια σακούλα γεμάτη μανιτάρια.
   Δασώδες περιοχή όπου...
μεγάλωσα, ωραίες εποχές με αρώματα και γεύσεις καθαρές από τη φύση.


Υλικά
500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι σπόρους κόλιανδρο τριμμένο
1 κουταλάκι θυμάρι
1 πιπερίτσα κόκκινη καυτερή (προαιρετική)
2 μέτρια καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 μέτρια πατάτα κομμένα κυβάκια
150 γρ. καλαμπόκι (κατεψυγμένο)
1 κύβο λαχανικών
ξύσμα ενός λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
3 κουταλιές ελαιόλαδο


Εκτέλεση
 Καθαρίστε τα μανιτάρια με ένα βρεγμένο καθαρό πανί, τόσο το κοτσανάκι όσο και το καπέλο του και μέτα κόψτε το κατά μήκος σε χονδρές λωρίδες.
 Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή θερμοκρασία και προσθέστε το λάδι, ρίξτε τα μανιτάρια ανακατέψτε και αφήστε για 2-3 λεπτά να σωταριστούν καλά, βάλτε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κόλιανδρο και το θυμάρι, ανακατέψτε για άλλα 2-3 λεπτά
 Προσθέστε ένα λίτρο ζεστό νερό, αλάτι, πιπέρι. Σκεπάστε τη κατσαρόλα, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε το να βράση για 10 λεπτά.

 Μέτα τα 10 λεπτά, προσθέστε τα καρότα, την πατάτα, το καλαμπόκι, το κύβο λαχανικών, το ξύσμα λεμονιού και τη πιπεριά καυτερή (αν χρησιμοποιείτε) βάλτε ένα ποτήρι νερό ακόμα και αφήστε άλλα 15 με 20 λεπτά.
Δοκιμάστε όλα τα υλικά μαζί με ζουμάκι και αν χρειαστεί βάλτε αλάτι.
Σερβίρετε με λίγο χυμό λεμονιού και κόκκινο καυτερό πιπέρι (του πηγαίνει πολύ).
Καλή Επιτυχία!!!!
Dianita...:)


Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου