ΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ!!!

Μμμμμμμ!!! Απλά νόστημα, αρέσουν σε όλους, εύκολα τα φτιάχνεις, μόνο? ΠΡΟΣΟΧΉ οι πατάτες πρέπει να κρυώσουν πολύ καλά, αν τα κάνεις με ζεστή πατάτα.....αντέ γειά σου, πάει, τελέιωσες και σκέψου τι άλλο θα μαγειρέψεις.
   Αλλη λεπτομέρεια... ΔΕΝ...
τα κάνουμε πουρέ αλλά τα ψιλοκόβουμε σε τετραγωνάκια και έτσι νιώθεις την πατάτα σε κάθε μπουκιά
   Πάντως μην σας τρομάζει ένας κεφτές, μάζι θα τα κάνουμε.


Υλικά
5 μεγάλες πατάτες
1 σκέλιδα σκόρδο τριμμένη
10 κλωνάρια μαϊντανο ψιλοκομμένο
190 γρ, τόνο
1 αυγο
3 κουταλιές τριμμενο τυρι (κεφαλοτύρι, παρμεζάνα, γραβιερα) ότι θέλετε
5 φρυγανιες τριμμένες
αλάτι, πιπέρι

Για το Πανάρισμα
2 αυγα
Φρυγανιά τριμμένη
Λάδι για τηγάνισμα


Εκτέλεση

 Βράστε τις πατάτες σε μπόλικο αλάτισμενο νερό για 30 με 40 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία και αφήστε τα να κρυωσουν πολύ καλά μέσα σε σουρωτήρι για να μην έχουν καθόλου νερό
Ψιλοκόψτε τις πατάτες με ένα μαχαίρι και βάλτε τα σε ένα μπόλ, προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατέψτε τα πολύ καλά να ενσωματωθούν όλες η γεύσεις, θα έχετε ένα σφικτό μείγμα που δεν θα κολάει στα χέρια.
 Πλάστε τους πατατοκεφτέδες σε όποιο σχήμα και μέγεθος θέλετε, από εδώ και περά αποφασίστε έσεις.
Ετοιμάστε όλους τους πατατοκεφτέδες και περαστε τούς από αυγό και φρυγανιά. (εγώ δεν έβαλα αλεύρι στο πανάρισμα, μπορείτε να το κανετε, (αλεύρι, αυγό, φρηγανιά)
 Βάλτε αρκετό λάδι στο τηγάνι, σε δυνατη θερμοκρασία και τηγανίστε τους πατατοκεφτεδες για 2 με 3 λεπτα από κάθε πλευρά.

 Μόλις πάρουν ένα χρυσό χρώμα (ροδοκοκκινίσουν) βγάλτε τα και
  αφήστε τα σε αποροφητικό χαρτί.
 Σερβίρετε με μια πράσινη σαλάτα, ή με μια σως ντοματα πικαντική.
Καλή Επιτυχία!!! Dianita...:)



Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου