Ζύμη για Τέλεια Πίτσα!!!(Εύκολη)

Θα σας καλωσορίζω όλους με μια τέλεια συνταγή, ναι, ναι, η Dianita μπαίνει ξανά στη κουζίνα, και είναι μια συνταγή που μου την ζητάνε όλοι όσοι την έχουν δοκιμάσει.
Πριν πολύ καιρό (μην πω χρόνια) ήρθε για επίσκεψη ένας αγαπημένος μου φίλος που ζει πια μόνιμα στην Σουηδία, άνοιξε εκεί μια πιτσαρία (δεν άνοιξε σουβλατζίδικο όπως συνήθως) και πέτυχε, τα μαγαζιά του πηγαίνουν πολύ καλά.  Έτσι όταν ήρθε εδώ
, φτιάξαμε μαζί την συνταγή (ξέρετε τα γραμμάρια και οι ποσότητες) ώστε να μπορώ να την κάνω στο σπίτι, την μοιράζομαι μαζί σας και είμαι σίγουρη πως θα με θυμάστε όταν θα την απολαύσετε παρέα με φίλους, παρακολουθώντας κάποιο αγώνα ή μια καλή ταινία, ακόμα και σε πάρτι. Οπότε καλά να περάσετε!!!


Υλικά
Για 8 μεγάλες πίτσες
2 κιλά αλεύρι σκληρό
5 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.γ. αλάτι
2 κ,γ, σόδα
3 σακουλάκια μαγιά ξερή
1 ποτήρι ηλιέλαιο (250 ml.)
1/2 λίτρο γάλα (500 ml.)
3 αυγά
νερό χλιαρό 1 1/2 ποτήρι περίπου


Εκτέλεση
Πρώτα κοσκινίστε το αλεύρι σε μια μεγάλη λεκάνη,
 προσθέστε τη ζάχαρη, το αλάτι, τη σόδα, τη μαγιά και ανακατέψτε τα πολύ καλά
 Ανοίξτε μια λακουβίτσα και βάλτε το λάδι, το γάλα και τα αβγά, και τώρα.... βάλτε το χεράκι μέσα και ξεκινήστε το ζύμωμα σπάζοντας πρώτα τα αβγά και ρίξτε σταδιακά όσο νερό χρειαστεί ώστε να έχετε μια ζύμη απαλή,
 βγάλτε την από τη λεκάνη και δουλέψτε την για 5 λεπτά στο πάγκο της κουζίνας.
Γυρίστε τη ζύμη ξανά στη λεκάνη, σκεπάστε την με μια πετσέτα και αφήστε την σε ζεστό μέρος 
μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 1 με 2 ώρες.
Χωρίστε τη ζύμη σε 8 κομμάτια.
Πως να ανοίξετε τη ζύμη.
 Βάλτε πάνω σε λαδόχαρτο πασπαλισμένο με αλεύρι ένα κομμάτι ζύμη, πατήστε τη με τη παλάμη σας και με τα δάκτυλά σας κάντε ένα βαθούλωμα αφήνοντας 2 εκ. περίπου, (θα μοιάζει με καπελάκι)
 και μετά ανοίξτε τη με τα χέρια σας ή αν δυσκολεύεστε χρησιμοποιήστε πλάστη. Τώρα είναι έτοιμη για να βάλετε ότι τραβάει η ψυχή σας.
Και η σάλτσα είναι πολύ σημαντική, η κλασική μια πομοδόρο με βασιλικό ή μια σάλτσα BBQ , από τυριά, mozzarela, guda, ή και μαζί.
 Βάλτε μια καλή ποσότητα σάλτσα, συνεχίστε με τα αλλαντικά, ζαμπόν, μπέικον, πιπεριά, μανιτάρια και τέλος αρκετό τυρί.
 Μπορείτε να κάνετε μικρά πιτσάκια για παιδικά πάρτι θα χαρούν και οι μεγάλοι.
Το ψήσιμο είναι πολύ σημαντικό 6 ΛΕΠΤΑ!!!! και μην πείτε όπως είπα στον φίλο μου... είσαι ΤΡΕΛΟΣ!!! και όμως είχε δίκιο. Ψήνουμε στους 250 βαθμούς (πρέπει ο φούρνος να φτάσει στη θερμοκρασία), βάλτε τη πίτσα στην τελευταία σχάρα του φούρνου μαζί με τη λαδόκολλα για 6 λεπτά, βγάλτε την από το φούρνο και κόψτε την, σερβίρετε αμέσως έτσι όπως είναι με τη λαδόκολλα σε μεγάλη πιατέλα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


*Μπορείτε τη ζύμη να την βάλετε στη κατάψυξη, όταν την έχετε χωρίσει σε 8 κομμάτια.

*Για να την χρησιμοποιήσετε αφήστε τη να ξεπαγώσει καλά, πασπαλίστε τη με λίγο αλεύρι και αφήστε τη να φουσκώσει ξανά και είναι έτοιμη.

*Με την ποσότητα που σας δίνω βγαίνουν 55 με 60 πιτσάκια για πάρτι

Blog Widget by LinkWithin

3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την έβαλα 6 λεπτά και ΔΕΝ είχε γίνει. Για 6 λεπτά μήπως τη βάζουμε στους 260-270

    ΑπάντησηΔιαγραφή