Πώς να Φτιάξετε Ζύμη για Γλυκές Τάρτες!!!

Εύκολη ζύμη, το μόνο που πρέπει να κάνουμε, είναι να περιμένουμε να μείνει λίγο στο ψυγείο, για να μπορέσουμε να την ανοίξουμε εύκολα.  Όλες οι ζύμες που περιέχουν βούτυρο...

πρέπει, όταν είναι να τις δουλέψουμε να είναι κρύες.
Είναι βάση για πολλές γλύκες τάρτες, να τη μάθετε καλά γιατί θα φτιάξουμε μια Τάρτα Λεμονιού..... και πολλές άλλες.


Υλικά

Για τη Ζύμη
300 γρ. αλεύρι
60 γρ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
150 γρ. κρύο βούτυρο
1 αυγό
2 κουταλιές νερό (αν χρειαστεί)


Εκτέλεση
 Σε ένα μπολ, βάλτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατέψτε καλά, προσθέστε το βούτυρο και ζυμώστε με τα χέρια για πολύ λίγο, απλά να ενσωματωθεί καλά το βούτυρο με το αλεύρι.
 Προσθέστε το αβγό και συνεχίστε να ζυμώνετε (οχι πολύ ώρα) μέχρι να έχετε μια ωραία ζύμη. Αν χρειαστεί νερό, προσθέστε λίγο, (είναι ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι το αβγό)
 Τυλίξτε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και αφήστε τη στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου
 Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο, (για πιο ευκολία ανοίξτε τη ζύμη πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλα) με αυτό το τρόπο θα μπορείτε εύκολα να τη μεταφέρετε, και απλά να την αναποδογυρίσετε πάνω στη φόρμα
Καλύψτε όλη τη φόρμα, κόψτε ότι περισσεύει γύρω, γύρω και με ένα πιρούνι τρυπήστε παντού τη ζύμη για να αποφύγουμε να φουσκώσει στο ψήσιμο, ψήστε τη τάρτα στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Αν η συνταγή λέει να ψήσουμε τη ζύμη μαζί με τη γέμιση, (τότε δεν θα τη τρυπήσουμε) για να μην φύγει η γέμιση από τις τρυπούλες.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!!

Μερικές συμβουλές
*Όταν έχετε καλύψει τη φόρμα, πατήστε με τα δάκτυλά σας τα τοιχώματα μέχρι να ανέβει η ζύμη 1 εκ. περίπου πάνω από τη φόρμα, γιατί με το ψήσιμο η ζύμη μαζεύεται, οπότε όταν θα ψηθεί θα είναι ακριβώς στο ύψος της φόρμας και όχι μικρότερη.  
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο: