Κολοκυθάκια και Ροδέλες κρεμμυδιού (onion rings ) τηγανιτά σε Κουρκούτι Μπύρα με Σος Γιαουρτιού!!!!

Εύκολο και γρήγορο ορεκτικό με τέλεια τραγανή κρούστα, που κρατζανίσουν σε κάθε δαγκωματιά.  Τα κολοκυθάκια δεν τα συμπαθούν   πολύ άνθρωποι, είναι ένα λαχανικό άγευστο από μόνο του με χαμηλές θερμίδες (όταν είναι βραστό), αλλά μαγειρεμένο έξυπνα αποδίδει όλες του τις ιδιότητές και έχει πολλές ,γι'αυτο μην  υποτιμάτε αυτό το μικρό λαχανικό.


Υλικά
3-4 μέτρια κολοκυθάκια λεπτοκομμένα
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
1 μικρο κουτί μπύρα (330ml)
αλάτι, πιπέρι
Λάδι για τηγάνισμα

Για τη Σος Γιαουρτιού
1 γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιμένη
λίγο δυόσμος
αλάτι, πιπέρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Καθαρίστε πολύ καλά τα κολοκυθάκια και κόψτε τα στο μάκρος του σε λεπτά κομμάτια
 Ετοιμάστε το κουρκούτι, βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε τα καλά, προσθέστε σιγά, σιγά τη μπύρα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχετε ένα χυλό ούτε πολύ αραιό, ούτε πολύ σφικτό.
 Βάλτε αρκετό λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί, βουτήξτε το κάθε κολοκυθάκι στο κουρκούτι και τηγανίστε το 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
 βγάλτε τα κολοκυθάκια με τρυπητή κουτάλα, χαμηλώστε λίγο τη θερμοκρασία και συνεχίστε το τηγάνισμα με τα υπόλοιπα
 Αφήστε τα πάνω σε απορροφητικό χαρτί, να φύγει όλο το λάδι.
 Κάντε το ίδιο με τις ροδέλες κρεμμυδιού.
 Τηγανίστε τα 2 λεπτά, θέλουν λιγότερο χρόνο από τα κολοκυθάκια, μην βάλετε πολλά μαζί γιατί φουσκώνουν λίγο στο τηγάνισμα και θα κολλήσουν μεταξύ τους.

 Βγάλτε τα από το τηγάνι και αφήστε τα σε απορροφητικό χαρτί
 Ετοιμάστε τη σος. Βάλτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της σος και ανακατέψτε τα πολύ καλά
  Σερβίρετε όσο είναι ζεστά, μαζί με τη σος.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου